Nem kell száguldani a tanúsítványért, házhoz jön

Régóta ígérgetjük a gyerekeknek, hogy egy különleges hétvégét fog együtt tölteni a család. Ezen a hétvége nem azért lesz különleges, mert együtt leszünk, ez szokványosnak mondható, hanem azért, mert érdekes dolgokat fogunk kipróbálni. Ilyen érdekes dologként gondoltunk egy olyan általunk járműnek nevezett eszközt kipróbálni és a várost szelni vele, amit még egyikünk sem próbált ki. Nagyon készültek rá a gyerekek, ezért nyélbe is ütöttük ezt a különleges hétvégét. Egy olyan járművet próbáltunk ki, melynek egy nagy kereke van és elektromosan tud menni. Csak rá kell állni a keréken lévő kis lábhelyre, és természetesen egyensúlyozni kell közben, hogy ne dőljön el az ember. Kezdetben meg kellett találnunk a biztos pontot, hogy el tudjunk indulni, de szerencsére ez mindenkinek könnyen ment, és pár próbálkozás után már biztos lábakon, vagyis egy keréken álltunk. El is indultunk feltérképezni a várost, már így egy keréken. A gyerekek nagyon élvezték, hogy ezzel az egy kerékkel is lehet gyorsan menni, vagy éppen szlalomozni vele. És nagyon kényelmes jármű, mert ha elfáradtunk a kezünkbe vehettük, és tömegközlekedésre tudtunk vele szállni. Igazi kikapcsolódás volt ez számunkra, új közös élményekkel lettünk gazdagabbak és az sem elhanyagolható, hogy közben mozogtunk is, mivel ezen az egy keréken egyensúlyozni kell, így jó pár olyan izomcsoportot is megmozgattunk melyeket talán eddig soha.

Mozgás után hazaérve még volt egy kis dolgunk a férjemmel, hiszen most lakás eladásban vagyunk, ehhez kellett beszereznünk dokumentumokat. Nagyobb lakásba szeretnénk költözni, ehhez pedig az szükséges, hogy eladjuk a mostanit, és ennek az árából és némi hitelből tudunk venni egy nagyobbat, ahol már kényelmesebben elfér az egész család. Ehhez egyetlen egy dolog hiányzik az energetikai tanúsítvány jelen pillanatban. Amikor meghirdettük a lakást eleinte nem volt sok jelentkező rá, aztán valahogyan beindult a dolog, és hirtelen rengetegen lettek. Már válogatni is tudtunk, hogy kinek adjuk el a lakásunkat, egyfelől ez nagyon jó dolog, hiszen így annyi pénzt kapunk érte, amennyit terveztünk, illetve így a legmagasabb árat ajánló vevő ajánlatát tudjuk elfogadni. Ami csoda nem is kellett lejjebb engedni a lakás árát, annyiért tudjuk eladni, amennyiért meghirdettük és amennyit szerettünk volna érte kapni. De ahhoz, hogy ez a vevő ne álljon el a vételi szándékától, mihamarabb el kell készíttetnünk ezt a tanúsítványt. De hogyan is álljunk neki már annak is, hogy kit, melyik céget kérjük fel ennek elkészítésére, valamint milyen adatokat tartalmaz ez a tanúsítvány. Rengeteg kérdésünk volt, de olyan nagy szerencsék van és volt, hogy megtaláltunk egy remek céget, ahonnan minden hasznos információt megtudhattunk. Az oldaluk remekül felvázolja, hogy miért is fontos ez az energetikai tanúsítvány. Az energetikai tanúsítvány készítése képezi a cég fő profilját, ez számunkra a legjobb hír volt, amit akkor kaphattunk.

Az energetikai tanúsítvány készítése a honlapon való tájékozódás után, már nem is tűnt olyan ördögtől való dolognak. Természetesen ehhez kell egy olyan cég is, aki ennyire profi az energetikai tanúsítvány készítésében, mint amilyet mi is találtunk. Rendkívüli módon jól leírja azt, hogy ez mekkora biztosíték a lakás vevője részére, hogy ez a tanúsítvány az adásvételi szerződés kvázi mellékletét kell, hogy képezze. Hiszen ez a vevőnek ténylegesen egy kézzel fogható dokumentum, mely által biztosra mehet a lakás energia fogyasztását illetően, valamint ide tartozik teljes mértékben az ablakok, falak hőtartása is. Talán ez nekünk eladóknak is egy önigazolási mód, hogy valós képet festettünk a lakásunk állapotáról és nem kívánjuk becsapni, vagy éppen megtéveszteni a vevőnket, hogy esetlegesen szépítünk a lakás paramétereit illetően. Elhiszem, hogy sok vevő élt ezzel a lehetőséggel, hogy szépítette a lakása állapotát, de ezzel az energetikai tanúsítvánnyal egy független cég, független véleményét tarthatja mind a két fél a kezében, és ez egy nagyon korrekt dolog.

Az, hogy az épület mennyi energiát használ különböző mérőszámokkal paraméterezték be, és egy lista segítségével meg lehet állapítani, hogy a lakás hova is tartozik. Mi egy erős középmezőnybe tippeltük első körben a lakásunkat. A honlapon megtalálható, hogy milyen mérőszámok is vannak erre, amik a JJ -t, mely a kiemelkedően rosszat jelenti, az AA++ -ig terjed, mely a minimális energiaigényt jelöli. Mi a férjemmel olyan DD, vagy CC kategóriába sorolnánk a lakásunkat.

Ez a remek cég mely vállalja az energetikai tanúsítvány készítését annyira elnyerte a tetszésünket, hogy meg is kerestem őket, hogy mikor is tudnának kiérkezni a lakásunkhoz, és ott elkészíteni a felmérést. Nagyon kedvesen reagáltak a megkeresésemre, és tájékoztattak, hogy az a cég hittvallása, hogy a megkeresést követően nagyon gyorsan, akár 12 – 24 órán belül elkészüljenek a tanúsítványok, melyeket futár segítségével házhoz szállítással vállalnak.

Ezt pedig úgy tudják elérni, hogy a megadott lakásunk címéhez legközelebb tartózkodó kollégát küldik ki felmérni a lakás állapotát. Így mindenki időt tud takarítani és nálunk az idő most létkérdés, illetve eladáskérdés. Így hát már másnap ott volt a lakásunkban a felmérő szakember, aki nagyon precízen dolgozott, látszott rajta, hogy a munkája a szenvedélye és élvezi is amit teremt. A következő nagyon szimpatikus, egyben bevett gyakorlata a cégnek, hogy nem várják azt meg, hogy a lakásban tartózkodó felmérő kollégájuk visszaérkezzen a központjukba és ott a benti kollégák neki tudjanak állni a felmért adatok kiértékelésének, hanem már ott a lakásban beküldte az adatokat, hogy elkezdődhessen a benti munka. Ezzel is nagyon fel tudják gyorsítani az energetikai tanúsítvány elkészültét.
Így is lett, hiszen már másnapra ott volt a kezünkben a tanúsítvány. Nem okozott sem csalódást és meglepetést a tartalma hiszen erre az eredményre számítottunk. Ezzel a tanúsítvánnyal robogtunk is az ügyvédhez, hogy most már semmilyen akadálya nincs annak, hogy az adás- vételi szerződés megszülethessen és aláírásra kerüljön mind a két fél részéről. A vevőnk nagyon megnyugodott, amikor a kezében tartotta az elkészült energetikai tanúsítványt, hiszen jó véleményt tartalmazott, így már ő is nyugodt szívvel tudja aláírni a szerződést.

Nagyszerű dolog, hogy megtaláltuk ezt a remek céget, akik energetikai tanúsítvány készítésével foglalkoznak, gyorsak és precízek, ebben a szakmában ez két igencsak kiváló ismérv. Nem is gondoltuk volna, hogy ilyen gyorsan találunk egy ilyen remek céget, tényleg az, hogy másnapra már nálunk volt a tanúsítvány ez egy csodával ér fel. Nagyon örülünk az eredménynek is mely minket támaszt alá, valamint a vevőnk is teljesen nyugodtan írta alá a szerződést. Azóta a barátainknak is ajánljuk ezt az energetikai tanúsítvány készítésével foglalkozó céget, hiszen mindenkinek tudnia kell róluk, mert ki tudja, hogy mikor lesz rájuk szüksége az embernek.