A kereskedelem fontos kellékei a Salgó polcok

Érdekes, hogy a technológia fejlődésével hogyan alakul át a személyi közlekedés. Harminc-negyven évvel ezelőtt úgy képzelték el jelen korunkat, hogy már lebegő gördeszkák és önbefűző cipők lesznek, és mindenki neonszínű, furcsa ruhákban fog járni. Ezek a jóslatok részben bejöttek, részben nem, hiszen a divat évről évre furcsább lesz, de lebegni még mindig nem tudunk. Ezzel szemben megjelentek olyan eszközök is a piacon, mint a segway vagy az airwheel, melyek már egy lépéssel közelebb vannak a futurisztikus közlekedési eszközökhöz. Egy barátom is ebben látta meg a nagy lehetőséget, és úgy döntött, hogy a boltja kínálatába beveszi az airwheeleket is, hiszen eleve high-tech dolgokkal foglalkozott. Csakhogy az új áruhoz új raktár is kellett, pontosabban a régi kibővítése és korszerűsítése. Ebben a Salgó polcok vezető szerepet játszottak, azonban egy kis rásegítésre szüksége volt. De örömmel segítettem neki, hiszen ő is sokszor kihúzott már a pácból.

Gyakran előfordul, hogy összeülünk beszélgetni a régi arcokkal, és olyankor azért kisebb beszélgetések is kialakulnak. Például a legutóbbi ilyen baráti sörözés alkalmával számolt be nekem az emlegetett barátom az airwheeles ötletéről, de azért hozzátette, hogy mennyi plusz munkával fog járni a dolog. Van még a raktárában rengeteg kihasználatlan hely, nem arról van szó, hogy bajban lenne emiatt, de már jó ideje tervezte, hogy a polcrendszerét is felújítja, és ez remek apropót szolgáltatna hozzá. Csakhogy képtelen volt dönteni, kivel, hogyan és milyen polcokkal bővíttesse és cseréltesse a meglévőket. Az volt az egyik nagy baja, hogy már igen régi volt az addigi polcrendszere, ráadásul elég korszerűtlen is. Az ilyen raktári polcok teherbírása egy idő után csökken a folyamatosan változó terheléstől, márpedig nála sokszor fordul meg az áru. Mondtam neki, hogy megpróbálok utánanézni a dolgoknak, hátha ráakadok valamire, ami megfelelne a céljainak. Ebben maradtunk, és abban, hogy amint tudok valamit, keresem.

A fiammal ültem le végül, hogy átnézzük, mit is kínál számunkra az internet Salgó polcok ügyében. Igazából a több szem többet lát elven ültettem magam mellé, nem komoly segítségnek, de végül ő volt az, aki a nyerő cégre rámutatott. Előtte persze sokat bakiztunk, hiszen rengetegen forgalmaznak használt polcrendszereket, ami éppenséggel jó, csak nem nekünk. Olyan polcokat kerestünk, amiknek komoly a teherbírása, könnyen méretre igazíthatóak, egyszerűen összeszerelhetőek, és mellette még a megfelelő engedélyekkel és bizonyítványokkal is rendelkeznek. Viszont a nagy áruházakban is csak silány utánzatokat lehet rendelni, horrorisztikus áron. Szóval fel volt nekünk adva a lecke. De a kisfiam végül rámutatott egy cégre a listán, amit korábban nem próbáltunk, és meg is lett a nyerő.

Amikor megnyitottam az oldalát annak a raktártechnikával és nagy teherbírású polcokkal foglalkozó cégnek, amire a fiacskám rámutatott, egy teljesen más kép fogadott, mint amire számítottam. Egy letisztult, csak a polcokkal foglalkozó oldal ez, a sok zavaró körítés nélkül. Itt mindenféle információt és érdekességet megtudhattam a különböző típusokról, de különösen a Salgó polcok kötöttek le. Azok alapján, amit olvastam, ezek maguk a tökéletes megoldás a barátom problémájára! Ráadásul nem gagyi utánzat, hanem eredeti, saját technológiával készül olasz import termékek, amiknek még szigorúbb elvárásoknak kell megfelelni, mint a máshol gyártottaknak. El is küldtem gyorsan a linket a barátomnak, azzal az üzenettel, hogy megígértem, tartom is magam hozzá.

Nem sokkal később hálálkodva hívott fel, hogy mennyire tök jó, amit találtam, már fel is vette velük a kapcsolatot és hamarosan jönnek hozzá helyszíni felmérni. Az előzetes árajánlat alapján közel sem kell majd annyit áldoznia a dologra, mint várta, szóval még jobban is járt így, hogy rám (ránk) bízta a feladatot. Örültem, hogy a segítségére lehettem, hiszen minden alkalom fontos, amikor egy barátot kihúzhatok a csávából.