Fiatal vagyok, nyilván minden nap tanulok valami újat

Az, hogy minden nap tanulok valami újat, természetesen nem arra vonatkozik, hogy az iskolában lévő tananyaggal ismerkedem egész évben. Sokkal inkább meglepő, olykor egész fura dolgokkal találkozom akár a nyílt utcán is. Fiatalként is megállok néha egy perce és elgondolkozom, hogy “ezt most vajon jól láttam-e”. Nem is csoda, hogy a nagymamám néha szörnyülködik a mai világ új találmányain. Ez történt tegnap is, amikor is én szokásos rövid buszozásom kellős közepén jártam, úton épp az egyik barátnőmhöz. Utazás közben általában zenét hallgatok, hogy gyorsabban teljen az idő. Épp az ablakon át nézelődtem egy piros lámpánál, amikor a járdán úgy láttam, mintha valaki a bőröndjén ülve közlekedne. Azonnal visszakaptam a fejem, azt hittem legalább is, hogy elment az eszem és csak rosszul láttam, hiszen ilyenről nem is hallottam még. Viszont nagyon is jól láttam és később felvilágosítottak, hogy ez létező dolog, a neve pedig nem más, mint Airwheel.

Tovább gondolkoztam és élveztem a zenéket, miközben eszembe jutott, hogy mennyi minden változott és fejlődőtt már csak az alatt a 20 év alatt is, amióta én élek. Köztük van természetesen az Airwheel is, de ha már jobban belegondolok rengeteg alternatív lehetőség van, amellyel mondjuk nagyszüleink nem tudtak élni. Mindig eszembe jutnak a tipikus “Bezzeg mikor én jártam iskolába” történetek, amik arról szólnak hogy mekkora hóviharban, hegyen-völgyön át gyalogoltak az iskolába. Kiskorunk óta sokat segítettünk nagymamámnak. Nem csak a házon belül, de házon kívüli dolgokban is mindig a segítségére voltunk. Emlékszem milyen szorgosan rakosgattuk a tűzifát, sorban adogattuk őket és nagymamám pedig szépen elrendezte. Szép emléknek megmaradnak ezek, viszont nagymamám életkorát tekintve nem bánom, hogy már nem kell a fát pakolgatni. Szerencsére rá tudtuk venni, hogy korszerű fűtés rendszerre váltson.

A fűtés rendszer korszerűsítése persze nem csak a fapakolás alól mentesített minket, de sokkal egyszerűbb és kényelmesebb, valamint takarékosabb is számára. A futesrendszerek.hu-ról beszerzett elektromos fűtés hatalmas előnye, hogy nem jár melléktermékkel, úgy mint az égés. Sokkal tisztább, kíméletesebb és hatékonyabb, mint a régi fűtési rendszerek.

Az elektromosság előnye, hogy a vezetékrendszeren keresztül nagy távolságra lehet eljuttatni, a hálózatból pedig a fogyasztó tiszta energiához jut. Nagyon sokoldalú lehetőségről beszélünk, így mindenki megtalálja a kedvére valót, elektromos fűtésfajták közül. Közvetlenül vagy akár közvetve is használhatjuk, radiátorokban, de akár mennyezetfűtésként is, valamint sugárzás formájában vagy konvekciós elven.

Összehasonlításként akár nézhetjük a mindenki által ismert gázkonvektorokat. Ezekről a dolgokról nagyon sokat ír a futesrendszerek.hu, ahol tehát vásárolni is lehet. A hagyományos gázkonvektor érthetően gázzal működik, melyből rengeteget fogyaszt működése alatt, valamint egy idő után kifejezetten veszélyes, ugyanis szivárgás és égésgázok is kiszabadulhatnak. Ezzel összevetve azonabn, egy a futesrendszerek.hu-ról beszerzett elektromos konvektor zajtalan, abszolút nincs kibocsátása és rövidebb idő alatt elkezdi felmelegíteni a lakást.

Megemlíthetjük még a hagyományos kandallót, amelyhez természetesen alapból fára van szükség, amely több teendővel is jár ráadásul az sem túl olcsó napjainkban. Emellett korommal és füsttel is számolnunk kell a kandallóban való tüzeléskor. Az elektromos kandalló azonban a látványt ugyanúgy feldobja, nincs szükség tüzelőre, valamint nem jár melléktermékkel sem, és már ilyet is lehet vásárolni.

Nagyon sok más megoldással is találkozhatunk, mint a padlófűtés, falfűtés, amelyek infrafűtéses módszerek. A hőszivattyú, mellyel megújuló energiát használunk vagy a napelem, mely ugyan befektetést igényel, de ez meg is térül az idő alatt. A futesrendszerek.hu oldalra ellátogatva bővebb információkat kapunk az egyes lehetőségekről, valamint árajánlatot is kérhetünk a különböző fűtési rendszerekhez.