Airwheel és fogászat: egy alku története

Rólam tudni kell, hogy elég félős vagyok. Mármint lehetőség szerint igyekszem kerülni minden olyan sporttevékenységet, ami sérülésveszélyes. 

De még a nyáron kénytelen voltam kipróbálni valami újat, még pedig egy airwheelt. Aki nem hallott volna róla: ez az a kerek valami, ami használat közben úgy néz ki, mintha a bokái közé szorítaná az ember. Van egy jó barátnőm, aki imádja a mindenféle extrém dolgokat. De Dóri nagyon fél a fogorvostól, ezért régen volt már. Úgyhogy alkut kötöttünk, hogy én kipróbálom ezt az airwheelt, cserébe pedig kérhetek neki időpontot fogkő eltávolításra Budapesten (Érden lakik).

fogkő eltávolítás budapest
fogkő eltávolítás budapest

Ez az alku csak azután született meg, hogy hosszasan győzködtem volna. Ehhez pedig segítségül hívtam egy magánrendelőnek a honlapját, amihez csak beírtam a keresőbe, hogy „fogkő eltávolítás budapest”, és meg is volt.

Így tudtam neki elmondani, hogy a fogkő eltávolítás nagyon fontos. Nem csak esztétikailag, de egészségügyileg is. Hiszen a fogkőképződést befolyásolja a hajlam, de a fogápolás is. Valójában ez leginkább a saját nyálunkból jön létre, de a fogakon maradt szennyeződés is beleépül.

Azt is elmondtam, hogy hiába volt tavaly fogkő eltávolításon, mert az folyamatosan, időről-időre újraképződik. Ez sajnos ilyen, foglalkozni kell vele. Már csak azért is, mert az erős fogkő képződmények miatt kellemetlen a lehet a lehelet, de ami még fontosabb, az az, hogy egészségügyileg sem tesz jót. Ugyanis a leszedetlen fogkő miatt fogágybetegség alakulhat ki, ami ínysorvadást okoz, ami pedig végül a fogak elvesztését okozhatja.

Persze Dóri aggodalmaskodott, hogy fájdalmas, és kaparják és az szörnyű. De mondtam neki, hogy annál a fogászatnál, ahová időpontot fogok neki kérni, modern eszközökkel dolgoznak, lézerrel, és ha szükséges kap érzéstelenítőt is, hogy ne fájjon a procedúra. A fogászat egyébként a budai oldalon található, a második kerületben.

Mivel online lehet időpontot foglalni, azonnal meg is tettem ezt, még mielőtt Dóri meggondolná magát és kibújna az alkunk alól. De így sajnos, már nekem sem volt erre lehetőségem.