Airwheellel nyáron, autóval télen

Tavasztól őszig airwheellel közlekedek a városban, mert sokkal gyorsabb és egyszerűbb, mint bármi más. Nincsenek nagy dugók, mint a kocsikázás esetében, sőt még gyorsabban be is érek munkába, mint amúgy szoktam. Szóval nagyon szeretem ezt a közlekedési formát. Persze ezt csak akkor lehet megcsinálni, ha az időjárás engedi, rossz időben sajnos nem tudok airwheellel közlekedni. Azért is szeretem jobban, mert környezetkímélő is. Sajnos, ha nincs jó idő, illetve ahogy beköszöntenek az első fagyok, azért nagyon hideg tud lenni az airwheelen, és ilyenkor váltok az autóra. De mindig nagyon várom, hogy kitavaszodjon, és újra gurulhassak. A szezon előtt rendre el szoktam vinni az autómat, hogy nézzék át, hátha valami elromlott benne vagy esetleg el fog romlani. Én mindig úgy gondoltam, hogy sokkal könnyebb a megelőzés, mint már a tüzet oltani. Persze nincs nehéz dolgom, mert egyszerűen el szoktam vinni az autómat a 19. kerületbe a Méta Autószervizbe, és ők elvégeznek helyettem minden fontos munkát, nekem csak ki kell fizetnem.

Nemrég, mikor egy hosszú tavasztól őszig tartó szezon után újra beültem az autóba, éreztem, hogy olyan furcsán balra húz. Tudtam, hogy el kell vinnem futóműveshez, de ebben az esetben sem gondolkodtam sokat, hiszen szerintem a legjobb futómű beállítás Budapest városában a Méta Autószervizben található. Nagyon fontos, hogy odafigyeljünk ennek ez épségére, hiszen közlekedésbiztonsági szempontból rendkívüli szerepe van a futóműnek. Ez köti össze az autónak azon részeit, amelyeket mi irányítunk, és aminek segítségével az úton tudunk maradni. Nagyon balesetveszélyes, ha ennél az alkatrésznél bármi félremegy.

Korábbi kutatómunkám alapján már tudom, hogy mikre kell figyelni, mielőtt elviszem az autómat futómű beállításra. Fontos, hogy az autónkon lévő kerekek ugyanakkorák legyenek. A metaautoszerviz.hu oldalán is olvasható, de tudtam már korábbról is, hogy van néhány gyártó, aki megengedi, hogy a hátsó két kerék nagyobb legyen, mint az első kettő, azonban ez a futómű megfelelő beállítására nem alkalmas. Továbbá arra is oda kell figyelni, hogy az autó üres legyen, mert ellenkező esetben nem lehet rendesen beállítani a futóművet. Szintén a weboldalon olvasható, hogy a Méta Autószerviz már többször tapasztalta, hogy az ügyfeleik azt kérik, hogy állítsák be megfelelően a futóművet, de a hibás alkatrészt ne cseréljék ki. Pedig ezt nem lehet megtenni, mert a futóművet csak a hibátlan alkatrészek megléte mellett lehet rendesen beállítani.

Ugyan minden lapon, az egyes szolgáltatások alatt is ott vannak az árak, a weboldalon, ha rákattintunk az Árak menüpontra, akkor egy helyen összegyűjtve is fogjuk látni azokat. Olvastam egy olyat, hogy hozott anyag ára, ami felkeltette az érdeklődésem, és meg akartam nézni, pontosan mi ez. Elég gyorsan meg is találtam. A Méta Autószerviz a szükséges alkatrészeket beszerzi nekünk, legyen szó akár gyári termékekről, akár utángyártottról. Ráadásul az általuk beszerzett alkatrészekre garancia is van, ez 6 hónap. Ugyan lehet vinni nekik alkatrészeket, ha azt szeretnénk, hogy azokat építsék be, de ez ebben az esetben felárral jár. Szerintem ez teljesen érthető, hiszen nem tudhatják, hogy honnan szereztük be az alkatrészeket, mennyire jó minőségűek, és mennyire fogják jól bírni a strapát. Szóval abszolút korrektnek tartom, hogy lehet vinni alkatrészt, de pluszban fizetni kell hozzá. Így nyilván nem fognak sokan élni a lehetőséggel, és nekik sem kell aggódni a munkájuk minősége miatt. A kapcsolat fülre kattintva megtaláljuk az elérhetőségeiket, ha szeretnénk velük felvenni a kapcsolatot, valamint a címüket is. Egy térképet is láthatunk ott, ezzel is könnyítve az ügyfél dolgát, hogy könnyen odataláljon az autószerelő műhelyhez. Az eddigi tapasztalataim alapján a Méta Autószerviz szolgáltatása az egyik legjobb futómű beállítás Budapest városában. Én mindenkinek jó szívvel tudom őket ajánlani, mert szerintem gyorsan dolgoznak, és az embernek a munkájuk minősége felől sem kell aggódnia. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a folyamatos kommunikáció az ügyféllel a szerelési folyamatok során, valamint a képek készítése minden munkafolyamatról.

futómű beállítás Budapest