A szórakozás drága, de pénzt bárhol kereshetünk

A barátaimmal nagyon sokat járunk fel Szolnokról Budapestre, mivel ott több szórakozási lehetőség van. Tudunk például elektromos kerékpárt és más különleges közlekedési eszközt is bérelni, de a busz-villamos-metró kombó sem rossz, ha tökmindegy, hogy hogy, de szeretnénk eljutni egy buliba. Igazából Szolnokról sem nehéz eljutni Pestre, nem olyan rossz ezen a vonalon a közlekedés. Persze, mivel két nagyobb városról van szó, legalábbis magyarországi viszonylatban.

Ha valaki falun lakik, az már sokkal inkább kellemetlen, mivel hacsak nincs egy nagyobb busz- vagy vasútállomás a közelben, éjszaka és hétvégén szinte lehetetlen hazajutni többórás várakozás nélkül. Ezért a vidékieknek sokszor jobban megéri autóval közlekedni, de a budapestieknek nem feltétlenül. Ők ugyanis parkolóhelyet kereshetnek órákig a belvárosban, amiért ráadásul még fizetniük is kell. Akkor már jobban megéri a havi bérlet, amivel ott és akkor száll le az ember, amikor csak akar.

Az tehát, hogy melyik a legjobb közlekedési eszköz, ízlések és pofonok kérdése. Az viszont tuti, hogy az utazás mindig költséges, a szórakozás pedig még inkább. Ezért a haverokkal együtt elkezdtünk érdeklődni, hogy diákmunka szolnok központjában, vagy esetleg külvárosában akad-e. Azt tudom, hogy Pesten sok ilyen lehetőség van, de az ottani szállást még a nyári szünetben is nehéz lenne tartósan megoldani, mi pedig egy szolnoki iskolába járunk, és nem szeretnénk sokat ingázni.

Legutóbb, amikor Pesten jártunk, az egyik haverom kíváncsiságból bement a topiwork.hu ügyfélszolgálatára, és megkérdezte, hogy nem-e lenne diákmunka szolnok területén is. Azt mondták, hogy de, ha megnézzük a honlapjukat, akkor láthatjuk, hogy van egy település szerinti keresőjük is. Ide beírhatjuk, hogy “Szolnok, ha az aktuális helyi állásajánlatokra vagyunk kíváncsiak. De van olyan kategória is, hogy “otthonról végezhető diákmunka”, annál meg nem igazán számít, hogy ki hol tartózkodik éppen.

Azt is hozzátették, hogy ha iskolaszövetkezeti tagok szeretnénk lenni, mindösszesen 1.000 Ft-ot kell mindenkinek fizetnie, de ezt is csak akkor, amikor már kaptunk fizetést. Ők pedig ezért cserébe segíteni fognak a munkaszerződés megkötésében, ha sikerrel vettük a felvételi kihívásait. Ezzel és a munkavállalás alapvető feltételeivel kapcsolatban érdemes a honlapjukról, a topiwork.hu-ról tájékozódni. A blog olvasását sem érdemes kihagyni, mert itt is hasznos tanácsok várnak minket az interjúk és a munkahelyi beilleszkedés kapcsán.

Megköszöntük a sok hasznos tanácsot, hazaérve pedig meg is kezdtük a topiwork.hu ajánlatainak böngészését. Valóban számos különböző kategória és munkalehetőség közül választhattunk, ami nagyon tetszett, mivel mindannyian különbözőek vagyunk, és a jövőbeni terveink is nagyban eltérnek egymástól. A topiwork.hu részletes munkaleírásai ugyanakkor lehetővé teszik, hogy mindenki mérlegelni tudjon egy-egy álláslehetőség kapcsán. Valóban ez az, amire most szívesen szánom rá az időmet, és közelebb fog vinni egy lépéssel a jövőbeni terveim megvalósításához?

Amennyiben igen, a topiwork.hu iskolaszövetkezeti tagjaként nem bonyolult a jelentkezés – bár megsúgom, a hatásos önéletrajz és motivációs levél elkészítése érdekében érdemes minél alaposabban átolvasni a munkaleírásokat és a blogot, hogy valóban minket tartsanak a leginkább ideális jelöltnek az adott pozícióra.

A topiwork.hu-n végül mindannyian megtaláltuk a számításainkat, és most már hivatalosan is Szolnok város munkásembereinek táborát erősítjük. Aztán ki tudja, a megfelelő munkatapasztalat meglétével egész biztosan lesznek jó lehetőségeink itt is és máshol is, na de az majd a jövő zenéje lesz.